Előfizetői tartalom

Erősödik a jen, mert most még szépek a számok

Portfolio
Ma hajnalban kedvező adatok érkeztek Japánból, mind az ipari termelési adatok jobban alakultak a vártnál, mind az inflációs statisztikák jobban tartják magukat, mint gondoltuk volna. Ettől függetlenül továbbra is az feltételezhető, hogy az áprilisi adóemelés okozta visszaesésre reagálnia kell majd a japán jegybanknak és így a jen most látott mérsékelt erősödése hamar megfordulhat.

Januárban a nemzeti szintű inflációs statisztikák 1,4 százalékos változást mutatnak éves alapon, de relevánsabb inkább az energiától megszűrt mutatót vizsgálnunk, az ugyanis jobban tükrözi az alapfolyamatokat. Az energiaáraktól tisztított mutató 0,7 százalékot mutat januárban, ami nem jelent elmozdulást. Ami miatt ugyanakkor mégis jónak ítélhetőek a mostani eredmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés