Előfizetői tartalom

Év végén is kitartott a jó beruházási teljesítmény (4.)

Portfolio
A 2013. IV. negyedévi nemzetgazdasági beruházások 14,9%-kal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévben a KSH 9,8%-os bővülést jelentett, a gyorsulás azonban a bázishatás eredménye. A szám azonban így is jó, utoljára tíz éve láttuk ilyen magas indexet. A 2013. év egészében a nemzetgazdasági beruházások volumene 7,2%-kal emelkedett. A jó hírt kissé beárnyékolja a korábban is megfigyelt szerkezeti probléma: a beruházást elsősorban most is az állami és/vagy a felpörgetett európai uniós támogatásokkal megsegített gazdasági tevékenységek adják.

A beruházási tevékenység 2013. IV. negyedévi 14,9%-os növekedésén belül a gép- és berendezés beruházások 16,0, az építési beruházások 14,1%-kal emelkedtek. Az előző negyedévhez képest 0,3%-os visszaesést jelentett a KSH, de ennek nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani, a statisztikai hivatal negyedéves alapú beruházási számai ugyanis gyakorlatilag semmiféle eligazító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés