Előfizetői tartalom

Így reagáltak a piacok a csődveszélyre - Mit lép a Templeton?

Portfolio
A rövidebb futamidejű ukrán, dolláralapú állampapírok hozama hevesebben (5-6 egységgel), a hosszabbaké kevésbé intenzíven esett az ukrán pénzügyminiszter azon mai jelzésére, miszerint az adósságterhek alól részben átütemezéssel szeretne szabadulni az ukrán állam. Az államcsőd ilyen formája nem teljesen meglepő, az viszont az, hogy a tárcavezető "indoklása" szerint csak idén 10 milliárd dollárnyi adósságtörlesztéssel szembesül az ukrán állam. Ez ugyanis érdemben több, mint amennyi törlesztéssel eddig a legtöbb piaci szereplő kalkulált. A nemzetközi pénz- és tőkepiacokon nem mutatkoztak érdemi (negatív) reakciók az ukrán pénzügyminiszter ma kora délutáni jelzésére.

Kapcsolódó cikkünk2014.03.05Ukrán államcsőd? Mi lesz az OTP-vel?A rövidebb futamidejű kötvényeknél látott hevesebb negatív reakció valószínűleg a piac azon feltételezésével függ össze, hogy ezen papírok kifizetését időben későbbre nyújtják (de végül a várakozások szerint kifizetik, nem lesz tehát részleges visszafizetés-megtagadás). Mennyire fájhat ez a Templetonnak?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés