Előfizetői tartalom

Draghi beszél, repül az euró

Portfolio
A vártnak megfelelõen mai ülésén sem vágta az irányadó, 0,25%-on álló rátáját az Európai Központi Bank, miközben a szakértõi stáb a közép távú (2016-ra vonatkozó) elõrejelzés szerint is kissé a jegybanki inflációs cél alatti pénzromlási ütemet vetít elõre. Mario Draghi EKB-elnök a sajtójékoztatón jórészt az elmúlt hónapokban már megfogalmazott üzeneteket mondta el újra a monetáris politika hozzáállását illetõen, így továbbra is késznek mutatkozott arra, hogy a jegybank lazító lépéseket tegyen. Mivel azonban ezek ma is elmaradtak, így a szokásos „kombináció” szerint Draghi szavaira az euró ugrással, a DAX pedig eséssel reagált. Utóbbi később gyorsan le is dolgozta esését.

2014. március 06. 15:44 Megosztás Továbbra is bevethető a "csodafegyver" A német alkotmánybíróság súlyos aggályai mellett is azt mondta Draghi, hogy az OMT kötvényvásárlási programjuk továbbra is bármikor bevethető, mert az EKB megítélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés