Előfizetői tartalom

Hamarabb lesz szigorítás a vártnál több munkahely miatt

Portfolio
A Federal Reserve 2015 júniusában már kamatemelést fog végrehajtani a piaci szereplők többsége szerint - derül ki a határidős kamatmegállapodások árazásából. Korábban még egy későbbi ülésre tették ugyanezt a Fed iránymutatásával összhangban. Az Egyesült Államok jegybankjának reakcióit viszont a makrogazdasági - és különös hangsúllyal a munkaerő-piaci - adatok határozzák meg, így pedig nem meglepő, hogy a befektetők reagálnak a vártnál jobb foglalkoztatási számokra.

A ma délutáni vártnál jobb foglalkoztatási adatra a főbb részvényindexek emelkedéssel reagáltak, míg a dollár erősödött az euróval szemben. Ezek mellett még egy fontos piaci jelenséget megfigyelhettünk, méghozzá a határidős kamatmegállapodások átárazódását. Ezen piacon zajló folyamatokból azt tudhatjuk meg, hogy a befektetők mikor számítanak a Federal Reserve irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés