Előfizetői tartalom

Gyorsít az infláció

Portfolio
A januári 0% után februárban 0,5%-ra gyorsulhatott az infláció a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Az első körös rezsicsökkentés hatása most "esik ki" az inflációs adatokból, de továbbra is visszafogott lehetett a drágulás az élelmiszereknél. Az év során emelkedés várható az inflációban, de az előrejelzést nehézkessé teszi a számos kormányzati intézkedés, ami tavaly és idén rángatja az árakat.

Ha visszatekintünk, az év első hónapjában 0% volt az infláció, azaz az egy évvel korábbihoz képest átlagosan stagnáltak a fogyasztói árak. Nem csak a rezsicsökkentés hatását láthattuk, de az élelmiszerárak is visszafogottan alakultak és támogatóak voltak az üzemanyagok árai. Februárt illetően az elemzők arra számítanak, hogy az árak 0,5%-kal emelkedhettek átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés