Előfizetői tartalom

Rendkívüli lehetőség előtt áll Magyarország

Portfolio
A 2014-2015-ös évek Magyarország számára kivételes lehetőséget biztosítanak - vélekedtek Magyarországról szóló átfogó elemzésükben az UniCredit közgazdászai. A tavaszi parlamenti választások után felálló - valószínűleg Fidesz vezette - kormánynak ezt a lehetőséget kellene megragadnia és olyan intézkedéseket kellene végrehajtson, amelyek javítják a magyar gazdaság potenciális növekedését. Konkrét javaslatokat is megfogalmaznak a szakértők, egyúttal azonban arra is figyelmeztetnek, hogy amennyiben a kormány halogatja ezeket a fontos lépéseket, akkor ismét az államadósság magas szintje és az adósságpálya fenntarthatósága kerül a figyelem középpontjába.

"Magyarország: a változás lehetősége" címmel jelentettek meg a napokban átfogó elemzést a magyar gazdaság kilátásairól az UniCredit londoni közgazdászai. Több mint két évtizedig Magyarország az egyik "miniválságból" a másikba bukdácsolt, ennek egyik legfontosabb oka a költségvetési folyamatok voltak. Az 1990-es évektől fogva az elemzők ennek kapcsán négy fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés