Előfizetői tartalom

Kérlek, figyeljetek jobban erre a résre - Új jegybanki üzenetek

Portfolio
Az Európai Központi Bank részéről is olyan kijelentések hangzottak el, hogy nagyobb hangsúlyt szentelnének a potenciálistól elmaradó gazdasági teljesítménynek. Ezt követően tehát nem pusztán az inflációs fejlemények, hanem a kibocsátási résre adott becslések is kiemelt figyelmet kaphatnak a piaci szereplők részéről, ugyanis ez is érdemben befolyásolja majd a jövőbeli kamatdöntéseket.

Az elmúlt héten nemcsak Mario Draghi jegybankelnök, hanem Vitor Constancio alelnök és Sabine Lautenschlaeger igazgatósági tag is megnevezte beszédében a kibocsátási rést, mint az alacsony kamatszint mögött álló kiemelt tényezőt. Noha a jegybanknál természetesen eddig is jelentős hangsúlyt tettek a potenciális GDP-re és a kibocsátási résre vonatkozó becslésekre, de az iránymutatásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés