Előfizetői tartalom

Így süllyednek el megyék

Portfolio
Az ipar jó részében nincs növekedés, egy részüknél kifejezetten visszaesés zajlik. A kis növekedést továbbra is szinte teljes egészében a járműszektor magyarázza, és az ebből fakadó földrajzi szerkezeti átrendeződés tavaly is kitartott - derül ki a Portfolio.hu vizsgálódásaiból. A magyar régiók több mint felében tavaly is zsugorodott az ipar. 2010-ben és 2011-ben két-két visszaeső megye volt, 2012-ben tíz, tavaly pedig tizenegy. Vagyis egyelőre az újraiparosítás várat magára.

Múlt és jelen: mi a "big picture"?. Egy évvel ezelőtt alaposabban elmerültünk az ipari termelés hazai sajátosságaiban, és megállapítottuk, hogy több erős trend is zajlik a szektorban, amelyek figyelemre méltók. Akkor a főbb megállapításaink a következők voltak:Ezt láttuk egy éve Az ipar azért nem növekedett, mert még a járműgyártáson belül is voltak olyan szenvedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés