Előfizetői tartalom

Hamarabb ér majd el minket a szigorító csapás

A Federal Reserve tegnapi sajtótájékoztatóján Janet Yellen elnök asszony elejtett egy mondatot, miszerint nagyjából hat hónappal követheti az eszközvásárlások kivezetését az első kamatemelés. A jelenlegi ütemmel számolva ez április-májust jelent, ami jóval a piaci várakozások előtt van. A kötvénypiac azonnal reagált, ami a Fed szempontjából nagyon nem kívánt hatás, hiszen pont a fellendülési szakaszt fogja vissza. Janet Yellen újdonsült Fed-elnök tehát már az első jegybanki sajtótájékoztatóján begyűjtött egy fekete pontot kommunikációból.

Véletlenül túl konkrét voltKapcsolódó cikkünk2014.03.19Tovább lassított a Fed - Új irányelvekről is döntöttekA tegnap esti Fed-döntés bár a várakozásoknak megfelelően alakult, mégis heves piaci reakciókat váltott ki. Ennek az az oka, hogy a szintén tegnap 7 órakor nyilvánosságra került FOMC-előrejelzések (az FOMC a Fed döntéshozó testülete) az irányadó ráta korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés