Előfizetői tartalom

Hamarabb ér majd el minket a szigorító csapás

A Federal Reserve tegnapi sajtótájékoztatóján Janet Yellen elnök asszony elejtett egy mondatot, miszerint nagyjából hat hónappal követheti az eszközvásárlások kivezetését az első kamatemelés. A jelenlegi ütemmel számolva ez április-májust jelent, ami jóval a piaci várakozások előtt van. A kötvénypiac azonnal reagált, ami a Fed szempontjából nagyon nem kívánt hatás, hiszen pont a fellendülési szakaszt fogja vissza. Janet Yellen újdonsült Fed-elnök tehát már az első jegybanki sajtótájékoztatóján begyűjtött egy fekete pontot kommunikációból.

Véletlenül túl konkrét voltKapcsolódó cikkünk2014.03.19Tovább lassított a Fed - Új irányelvekről is döntöttekA tegnap esti Fed-döntés bár a várakozásoknak megfelelően alakult, mégis heves piaci reakciókat váltott ki. Ennek az az oka, hogy a szintén tegnap 7 órakor nyilvánosságra került FOMC-előrejelzések (az FOMC a Fed döntéshozó testülete) az irányadó ráta korábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái