Előfizetői tartalom

158 ezer forint a versenyszférában az átlag havi nettó

Portfolio
2014 januárjában mindössze 0,9 százalékkal nőttek a nemzetgazdasági átlag bruttó bérek az előző évhez viszonyítva - derül ki a KSH friss jelentéséből. A bérdinamikára igen nagy csökkentő hatást gyakorolt azonban a közfoglalkoztatás nagy súlya, közfoglalkoztatottak nélkül ugyanis a bérnövekedés 6 százalék lett volna. Januárban is közel 200 ezren voltak közfoglalkoztatottak.

A nemzetgazdasági átlag bruttó bér 226 ezer forint volt januárban, közfoglalkoztatottak nélkül azonban 239 ezer forint lenne, derül ki a statisztikai hivatal jelentéséből. A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál az átlagos bruttó bér 241,8 ezer forint volt, ami nettó 158 ezer forint. A versenyszférában a bruttó bérek emelkedése 4,4 százalék volt éves alapon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés