Előfizetői tartalom

Örülnek a nagyvállalati vezetők a gyenge forintnak

Portfolio
A debreceni gazdaságfejlesztés fő iránya a következő években még hangsúlyosabban a kutatás-fejlesztés és az innováció támogatása lesz, amellyel a térségben az elmúlt évtizedben elvesztett munkahelyek száma gyorsabban pótolható - hangsúlyozta a március 19-én Debrecenben megrendezett Portfolio.hu - OTP Bank Kelet-Magyarországi Gazdasági Konferencia nyitó előadásában Dr. Papp László gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármester. A prémium márkák összefogásaként a legnagyobb magyar kereskedelmi bank, a BMW Magyarország, valamint a legnagyobb magyarországi személyzeti szolgáltatóként a Trenkwalder támogatásával létrejött, 160 résztvevővel megtartott konferencia panelbeszélgetésében a nagyvállalati vezetők nagy többsége örömét fejezte ki az elmúlt hetekben kialakult gyengébb forintárfolyam láttán, egyúttal bizakodásának adott hangot a következő évek pályázati és gazdaságfejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban.

Dr. Papp László előadásában vázolta, hogy a debreceni reptér további fejlesztése, illetve a magas hozzáadott értékű ágazatok ipari parkba telepítése már eddig is jelentős lendületet adott a város gazdasági fejlődésének, így iparűzési adóbevételének is. Bár az iparűzési adó 2 százalékos kulcsa a jogszabály alapján nem növekedhet, de az adóbevétel összegét "növelni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái