Előfizetői tartalom

Nincs megállás, tovább vág a jegybank

Portfolio
Tovább lassít az ütemen az MNB, de nem áll meg a kamatvágás. Az MNB Monetáris Tanácsa jövő hét keddi ülésén 10 bázisponttal csökkenheti az irányadó rátát a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Többen azonban arra számítanak ezúttal, akár meg is állhat a Tanács, valamint barátkozhatunk a kamatemeléssel is év vége felé.

2012 augusztusában kezdődött a kamatvágási ciklus, és azóta nem állt meg: 7,0 százalékról 2,7 százalékra jött le a kamat. A piaci szakértők már jó ideje mondják, 3 százalék alatt már igen szűk a mozgástér, és egyre erősebbek a kockázatok. Többen úgy vélik, az egyre kedvezőtlenebb külső környezet akár megállásra is késztetheti a tanácsot, de legalább az ütem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés