Előfizetői tartalom

Átnéztek a rossz kínai makroadaton a befektetők - Miért?

Portfolio
A várt 48,7 pontra emelkedés helyett 48,1 pontra, azaz nyolc hónapja a legalacsonyabb szintre süllyedt a ma hajnalban közzétett Markit/HSBC kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index, ami alátámasztja az egyre több szempont szerint látványos kínai gazdasági lassulás folyamatát. Az, hogy a befektetők mégis mérsékelten pozitívan reagáltak a gyenge makroadatra, azzal a várakozással függ össze, hogy a kínai gazdaságpolitika valamilyen élénkítő lépésről határozhat majd, igaz a pénzügyminiszter-helyettes hétvégi nyilatkozatában igyekezett hűteni az ezzel kapcsolatos várakozásokat is.

A februári felülvizsgált adat szerint 48,5 ponton állt az említett aktivitási mutató és ehhez képest következett be az enyhe további süllyedés, ami azt jelenti, hogy sorozatban harmadik hónapja lefelé távolodott az ázsiai óriásgazdaság a bővülés és a zsugorodás határvonalát képező 50 pontos szinttől. Ez egyúttal erősíti azokat a félelmeket, hogy a Kína idén nem lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés