Előfizetői tartalom

Nyolcéves csúcson a magyar lakossági bizalom

Portfolio
Idén az I. negyedévben lefékeződött a GKI-Erste konjunktúra-index értékének tavalyi szárnyalása. A legújabb felmérés szerint márciusban a fogyasztói várakozások a februári megbicsaklás után a januárinál is kissé magasabb, nyolcéves csúcsot jelentő szintre emelkedtek. Az üzleti várakozások csak stagnálnak, de ezzel is maradtak az előzőleg tizennégy éve nem tapasztalt szinten. Végeredményben Magyarországon a választások előtt folytatódik a több mint másfél évtizede nem látott optimizmus, írja a GKI.

Márciusban -0,7 pontra emelkedett a GKI által az EU-támogatásával végzett felmérés szerinti konjunktúra-index. Az üzleti bizalmi index 4,7 pont lett, kissé alacsonyabb a februári értéknél, a lakossági bizalmi index -15,9 pont volt.Márciusban az üzleti szférán belül az ipari várakozások kissé romlottak, a kereskedelmi és szolgáltató cégeké valamicskét javult, az építőipariaké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés