Előfizetői tartalom

A jegybankárt is meglepték a részvénypiaci esések

Portfolio
A Philadelphia Fed elnöke, Charles Plosser szerint nem hibáztak, amikor múlt héten a kamatemelés időzítéséről kezdtek beszélni, hiszen az összhangban áll a jegybankárok gazdaságról alkotott képével. Az viszont már a szakértőt is meglepte, hogy miért reagáltak ilyen hevesen a részvénypiacok a bejelentésre, mert alapvető változás nem állt be a monetáris politikába. Plosser szerint nagyon oda kell figyelni, mert a megugró volatilitás lehet az egyik nemkívánatos hatása az exit stratégiának - írja a CNBC.

A szigorúbb monetáris politika mellett kardoskodó Philadelphia Fed elnök, Charles Plosser kedden beszélt a CBNC-n, ahol elmondta, hogy várakozásai szerint 2015 végére a rövid távú kamatlábak 3%-ra, míg 2016 végére 4%-ra emelkedhetnek. Persze ehhez később azt is hozzátette, hogy az ő véleménye a többi jegybankártól felfelé eltér. Az interjúban annak is hangot adott, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés