Előfizetői tartalom

Nem zártuk ki a mennyiségi lazítást!

Portfolio
A mennyiségi lazítás továbbra sem zárható ki az Európai Központi Bank eszköztárából - mondta az éppen konzervatívabb monetáris politika mellett kardoskodó német jegybank elnöke, Jens Weidmann. A Bundesbank elnöke ráadásul hozzátette, hogy a negatív betéti rátát alkalmasabb eszköznek tartja minden másnál az euró erősödésének megállítására, ami az inflációs céljuk elérését is hátráltatja. Az euró a hírekre gyengüléssel reagált.

A korábban sokkal konzervatívabb monetáris politikát pártoló német jegybank elnöke, Jens Weidmann a mai napon megjelent interjújában arról beszélt, hogy a mennyiségi lazítás eszközét nem lehet kizárni. Elképzelhető, hogy a gazdasági folyamatok úgy alakulnak, hogy banki eszközöket kell vásárolniuk az árstabilitásként definiált két százalék közeli inflációs céljuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés