Előfizetői tartalom

Nincs megállás! Tovább vágott a jegybank!

Portfolio
Mai kamatdöntő ülésén 10 bázisponttal vágta a kamatot a jegybank. Ezzel holnaptól a ráta 2,6%. A piac előzetesen megosztott volt, de a szûk többség 10 bázispontos kamatvágást jósolt, a kisebbség pedig azt, hogy a jegybank leállítja a lazító ciklusát. Ez volt a 20. kamatvágás a sorban, és mivel ezúttal az inflációs jelentés bázisán született a döntés, feltehető, hogy - hacsak valami váratlan világgazdasági sokk nem történik - nem is ez volt az utolsó.

2014. március 25. 15:00 Megosztás Itt az indoklás: ezért vágott kamatot a jegybank "Az alapkamat érdemben megközelítette azt a szintet, ami az inflációs cél középtávú elérését és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzését biztosítja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés