Előfizetői tartalom

Ekkorát ütne rajtunk az orosz-ukrán válság eldurvulása

Portfolio
Három főbb fertőzési csatornán keresztül érintheti a térséget, benne Magyarországot az orosz-ukrán válság esetleges eldurvulása és a régiós átlagnál nagyobb magyar külkereskedelmi "érintettség" miatt a negatív folyamatok a magyar gazdaságra jobban hatnának - mutat rá a ma közzétett MNB inflációs jelentés egyik keretes írásában a szakértői stáb. Az összefüggések szerint ha az Oroszországba és Ukrajnába irányuló exportunk 10 százalékkal csökkenne, akkor ez a gazdasági növekedésünket 0,3-0,4 százalékponttal mérsékelné.

Az inflációs jelentés további fontos üzenetei, előrejelzései:Kapcsolódó cikkünk2014.03.27MNB: feljebb csúszott a tavalyi hiány, de teljesülhetnek a célok2014.03.27Így látja a gazdasági növekedési kilátásokat az MNB-stáb (2.)Az orosz-ukrán feszültségek eszkalálódásával egyre több piaci elemzés foglalkozott a feltörekvő régió, ezen belül Kelet-Közép-Európa gazdasági-pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés