Előfizetői tartalom

Év végén lassabb volt az USA

Portfolio
A végső felülvizsgált eredmények szerint 2,6 százalékkal bővült az Egyesült Államok gazdasága a negyedik negyedévben, ami 0,2 százalékponttal több az előző (preliminary) becslésnél. A piac előzetesen 2,7 százalékos bővülésre számított és így a (határidős) részvényindexek enyhén negatívan reagáltak, de a dollár nem mozdult el érdemben.

A harmadik negyedéves számok még kiváló teljesítményről tanúskodtak az Egyesült Államokban. Akkor évesített negyedéves alapon 4,1 százalékkal bővült az ország gazdasága, de a negyedik negyedévben már jelentősen visszaesett a mutató.Bár az amerikai GDP-statisztikák előzetes közlése ("advance") még 3,2 százalékot mutatott, ezt az újabb közlés ("preliminary") jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés