Előfizetői tartalom

Oroszország elleni szankciókat fogadott el az USA

Portfolio
Az amerikai szenátus is jóváhagyta a Krím átcsatolása miatt Oroszország ellen irányuló szankciókat. Az elfogadott intézkedések részeként 1 milliárd euró hitelgaranciát nyújtanak Ukrajnának és 150 millió dollárnyi közvetlen pénzügyi segítséget, másik elemeként magas rangú orosz politikusok és vállalatvezetők külföldi vagyonát fagyasztják be.

A pénzügyi segítségnyújtásról, amit a szenátus most elfogadott, már korábban volt szó. Ma a Nemzetközi Valutaalap is bejelentette, hogy megállapodtak az ukrán kormánnyal egy 14-18 milliárd dolláros készenléti hitelcsomagról, amivel együtt összesen 27 milliárd dolláros, két évre szóló kerete lehet Ukrajnának. Vagyonbefagyasztási szankciókat korábban az EU is bejelentett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés