Előfizetői tartalom

Eltűnt a veszteség Matolcsy jegybankjából

Portfolio
A korábban előre jelzett 203 milliárd forintos veszteség helyett, az előzetes adatok alapján 26,3 milliárd forint nyereséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonása nem eredményezte a működési költségek növekedését, ugyanakkor a beruházások terén az MNB megtakarítást ért el - közölte pénteken a nemzeti bank.

Az MNB közleményének elején emlékeztet arra, hogy a 2012 decemberi jegybanki prognózis még 203 milliárd forintos veszteséget jelzett előre a 2013-as évre. Végül azonban 26,3 milliárd forintos nyereséget produkált az MNB tavaly, ezzel mentesül a költségvetés a veszteség megfizetésének terhe alól 2014-ben. A jegybank eredményét befolyásoló tényezőkről ebben a cikkünkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés