Előfizetői tartalom

Így alakul át a magyar ipar

Portfolio
Ha az elérhető autóipari kapacitások teljes teljesítményen termelnek a következő évek során, az meghaladja az elektronikai ágazatban megfigyelt kapacitáscsökkenést és így az elmúlt években mérséklődő exportpiaci részesedésünk újra bővülhet - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank a legutóbbi inflációs jelentésben. A dolognak azért van nagy jelentősége, mert az elmúlt évek látványos ipari szerkezetátalakulási folyamatai nem csak a járműgyártás felfutásával, hanem ágazatok és régiós ipari kapacitások leépülésével is együtt járt.

A magyar gazdaság a válság kitörését követő években jelentős átalakuláson ment keresztül. A nettó export jelentős mértékben járult hozzá a bruttó hazai termék bővüléséhez, ennek mértékét a már 2009-ben lábra kapó export-értékesítések mellett a visszaeső belső kereslet miatt csökkenő importkereslet is növelte. A kivitel folyamatos bővülése a feldolgozóipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés