Előfizetői tartalom

Kiüti a plafont a (köz)foglalkoztatás növekedése

Portfolio
2013. december-2014. februárban 4 millió 53 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 236 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A foglalkoztatottsági ráta újabb tizenéves csúcson (53,2%), a munkanélküliségi ráta tovább csökkent, 8,6%-ra. Az újabb kedvező adatok nem meglepőek annak fényében, hogy a téli közfoglalkoztatás miatt a közfoglalkoztatottak száma januárban például 165 ezer fővel volt több, mint egy évvel korábban.

Kiüti a plafont a foglalkoztatottság bővülése A december-februári időszak átlagában a foglalkoztatottak száma 236 ezer fővel volt magasabb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliek száma pedig 122 ezer fővel kevesebb. Az alábbi ábrán látható, hogy a foglalkoztatás növekedése az év végén felpörgött.Az alábbiakban pedig az látható a piros vonalon, hogy a foglalkoztatottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés