Előfizetői tartalom

Hamarosan leminősíthetik Oroszországot

MTI
A világ legnagyobb hitelminősítője péntek éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy ha a felülvizsgálat leminősítéssel zárul, akkor a legvalószínűbb kimenetel az orosz adósosztályzat egyfokozatú rontása lenne. Ebben az esetben Oroszország - jóllehet a jelenleginél alacsonyabb szinten - a befektetési ajánlású szuverén minősítési kategóriában maradna.

A Moody's viszont egyszerre több fokozattal is leminősítheti az orosz államadósság besorolását, ha megnövekedne a súlyosabb gazdasági sokkot eredményező fejlemények valószínűsége - áll a hitelminősítő pénteki elemzésében. A másik két nagy nemzetközi hitelminősítő már korábban negatív lépéseket jelentett be Oroszországgal szemben. A Fitch Ratings egy hete leminősítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés