Előfizetői tartalom

Az áfaemelés eddig mindenkit megbuktatott - Jöhet az újabb próba!

Portfolio
Japánban 17 év után ismét hozzányúlnak az áfához, ami oly sokáig tabu volt a politikusok körében. Ugyanis akárhányszor hasonló próbálkozásokat tettek, az mindig politikai bukáshoz vezetett. Sinzó Abe, japán miniszterelnök és kormánya viszont elkötelezett, hogy fenntarthatóbbá tegye a szigetország költségvetését és a piaci vélekedések szerint erre sokkal jobbak az esélyei elődeinél. Sokan viszont azt gondolják, hogy a holnap már 8 százalékra emelkedő áfa annyira visszaveti majd a keresletet, hogy a japán jegybanknak további stimulussal kell reagálnia.

Politikusok mumusa: az áfa A holnapi naptól fogva 5-ről 8 százalékra emelkedik az általános forgalmi adó Japánban, ami jelentős mérföldkőnek számít a szigetország történetében. Egészen pontosan 17 éve nem mertek a politikusok ehhez az adókulcshoz nyúlni, ugyanis akárhányszor tették, súlyos politikai veszteséget szenvedtek el. Yoshihiko Noda és pártja, akihez a mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés