Előfizetői tartalom

Ez vár ránk a gazdaságban a következő négy évben

Portfolio
A bankszektor elmúlt évekbeli terhelése után a következő négy évben az energiaszektorbeli növekvő állami jelenlét és az árcsökkentések kiterjesztése lehet az egyik fő jellegzetesség, ez viszont visszafoghatja a beruházásokat - állapítja meg a magyarországi választásokra időzített átfogó anyagának gazdaságpolitikáról szóló részében a Morgan Stanley elemzője. Pasquale Diana szerint a vasárnapi választások fő kérdés inkább csak az, hogy a Fidesz kétharmaddal nyer-e és azt követően arra számít, hogy a devizahiteles probléma megoldásához nem túlságosan radikális utat választ a kormány. A befektetési bank szakértője szerint ha a gazdasági fellendülés folytatódik, akkor van esély egy a mostaninál kissé lazább költségvetési politika kialakulására, de meglátása szerint a következő kormány is végig arra fog törekedni, hogy a GDP 3%-a alatt tartsa a deficitet. Pasquale Diana négy főbb érvet is felsorol amellett, hogy szerinte a kormány miért nem szimpatizál különösebben a gyengébb forintra építő stratégiával. Részben emiatt a bank szakértői a forint erősödésére irányuló pozíciót javasolnak ügyfeleiknek.

"Unalmasabb" négy év lesz Az új választási rendszer miatt a korábbinál nagyobb a bizonytalanság az eredményeket illetően, igaz ez a bizonytalanság leginkább arra korlátozódik, hogy a Fidesz kétharmaddal nyer, vagy nem - jegyzi meg Pasquale Diana. Az elemző azonban hozzáteszi: jelenleg nem is annyira az a lényeges, hogy meglesz-e a kétharmad, hanem az, hogy a Fidesz-vezette kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés