Előfizetői tartalom

Még ez is: kevésbé nőtt a GDP, mint gondolták

Portfolio
Az eurózónás nemzeti össztermékre vonatkozó végső becslésből kiderült, hogy a régió valójában csak 0,2 százalékkal bővült negyedéves alapon a tavalyi utolsó negyedévben. Korábban az Eurostat még 0,3 százalékot jelentett és a piac sem számított más számokra a mai közlés kapcsán. Ez az adat az vártnál alacsonyabb inflációs statisztikák mellett megnehezítheti az Európai Központi Bank kamatdöntését csütörtökön.

A mai napon tette közzé az Eurostat az eurózóna és az Európai Unió nemzeti össztermékére vonatkozó harmadik (végleges) becslését. Ebből pedig kiderült, hogy az euróövezet 0,1 százalékponttal kevesebbet teljesített negyedéves alapon, mint korábban gondoltuk.A negyedévet 100 nappal követő végleges közlés szerint az eurózóna gazdasága csak 0,2 százalékkal bővült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés