Előfizetői tartalom

Egyet előre, kettőt hátra, avagy ilyen a korrupció Magyarországon

Fazekas Mihály
|
Tóth István János, KRTK KTI
A közbeszerzési korrupció elmúlt néhány évét ellentétes folyamatok jellemezték: összességében csökkent az átláthatóság, néhány piacon nőttek, másokon csökkentek a korrupciós kockázatok, és egyre centralizáltabbá váltak a korrupciós hálózatok. Nem beszélhetünk tehát második rendszerváltásról a közbeszerzések, a közbeszerzési korrupció esetében. Ami egyre inkább biztos azonban, hogy a politikai oldaltól függetlenül magasak a korrupciós kockázatok a magyar közbeszerzésekben, ami nem fog változni, amíg a magyar állampolgárok nem lépnek fel keményebben a pénzköltés tisztasága mellett.

Rezisztens politikai hatásokA magyar közbeszerzésekkel kapcsolatban többféle kérdés tehető fel, amelyre sokan várunk már régóta választ. Hogyan változott a kormányváltás óta a közbeszerzések átláthatósága? Nőtt, vagy csökkent a korrupció szintje a közbeszerzések terén, és csökkent, vagy növekedett az átláthatatlan, magas korrupciós kockázatok mellett megvalósuló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái