Előfizetői tartalom

Javulni látszik a német ipar - Erősen kezdték az évet

Portfolio
A februári ipari statisztikák élénkülő gazdasági aktivitást mutatnak Németországban. Az ipari megrendelések 0,6%-kal bővültek havi alapon, míg a piac csak a januárinak megfelelő 0,1%-ra számított volna. A német gazdasági minisztérium szerint a fellendülés az ipar legtöbb szegmensében megfigyelhető és így véleményük szerint erősen alakulhatott az ország első negyedéves teljesítménye.

A német feldolgozóipari megrendelések a vártnál jobban emelkedtek, amit az erősödő belső keresletnek tulajdoníthatunk - derül ki a német statisztikai hivatal pénteken közölt adataiból. Mindez azért fontos, mert erősebb első negyedéves gazdasági teljesítményre utalhat a kontinens legnagyobb gazdaságában. A feldolgozóipari megrendelések 0,6%-kal növekedtek havi alapon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés