Előfizetői tartalom

Mit kezdjen a jegybank a felhalmozott dollármilliárdjaival?

Portfolio
Nemcsak az eszközvásárlások idei kivezetése lesz érdekes a piac számára, hanem az is, hogy az amerikai jegybank mikor hagy fel az eddig megvásárol és lejáró kötvények újbóli befektetésével. John Williams, a San Francisco-i Fed elnöke szerint ez a lépés erős jelzés lehet majd a piac számára arra vonatkozólag, hogy mikor kezdődik meg a monetáris szigorítás, vagyis a kamatemelési ciklus.

A Federal Reserve eszközvásárlási programjának kivezetését követően rögvest felmerül a kérdés, hogy pontosan mikor és miként kezdje el a kötvényekkel felduzzasztott mérlegét "leereszteni" a jegybank. A jelenlegi kommunikáció szerint a Fed a korábbiakhoz hasonlóan 10 milliárd dollárral csökkenti a jelenleg havi 55 milliárd dolláros eszközvásárlási keretét. Így pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés