Előfizetői tartalom

Jövőre már megint lehagynak minket régiós társaink

Portfolio
Javította a magyar GDP-re vonatkozó előrejelzéseit az IMF, így a frissen kiadott World Economic Outlook szerint 2014-ben 2%-os, 2015-ben 1,7%-os növekedésre számíthatunk. Ugyanakkor 2015-ben régiós társaink gazdasága már gyorsabban növekedhet, mint a magyar, bár az előrejelzések minden országra visszafogottak. A fejlett országok kilátásai javultak, Európában főleg a német és a brit gazdaságra nézve. A feltörekvő országok lassulása viszont kockázatot hordoz, erősen lassul például az orosz gazdaság is.

2013 második felében erősödött a globális gazdasági aktivitás, és ennek folytatódása várható 2014-2015-ben - írja a Nemzetközi Valutaalap friss World Economic Outlook előrejelzésében. A frissített prognózisban azonban a globális GDP-előrejelzésüket minimálisan visszafogták. 2014-ben 3,6 százalékkal bővülhet a globális GDP, ami 0,1 százalékponttal alacsonyabb az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés