Előfizetői tartalom

Nem hagyjuk, hogy alacsonyan maradjon az infláció

Portfolio
Az Európai Központi Bank nemcsak kedvezőtlen sokkhatás estén szánhatja el magát egy újabb lépésre, hanem a hosszan alacsony inflációs kilátások esetén is - mondta a mai napon Jens Weidmann, a német Bundesbank elnöke. Ezzel tehát újabb üzenetet hallhattunk az EKB reakciófüggvénye kapcsán, ami arra utalhat, hogy a jegybank egyre jobban aggódik az inflációs környezet miatt és próbálja felkészíteni a piacot egy esetleges nem konvencionális lépésre.

Az Európai Központi Bank készen áll, hogy lépjen, amennyiben túl alacsony szinten ragadna az euróövezeti infláció. Ugyanakkor bármilyen új eszköz bevetése kockázatokkal járna, amiket alaposan meg kell fontolni - mondta a mai napon Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke. Weidmann, aki az EKB 24 tagú igazgatótanácsának is tagja kiemelte, hogy az inflációs folyamatokat szorosan követik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés