Előfizetői tartalom

Beindulhatnak az áremelések

Portfolio
Minimálisan tovább gyorsulhatott az infláció márciusban. A januári 0%, majd februári 0,1% után márciusban 0,3% lehetett a fogyasztói árak éves növekedési üteme a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Idén tovább hat a harmadik körös rezsicsökkentés, de a gazdasági növekedés egyre inkább áremelésre sarkallhatja a vállalatokat.

Előző hónapban meglepetésre jóval alacsonyabban alakult az infláció a vártnál. Az elemzők arra számítottak, hogy a januári 0 százalék után 0,5 százalékra gyorsul az árindex, ezzel szemben a tényadat 0,1 százalék lett. Ezúttal a márciusi inflációra vonatkozó várakozások 0,1-0,3 százalék között szóródnak, a medián konszenzus szerint az infláció 0,3 százalék lehetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés