Előfizetői tartalom

Nagyon aggódtak a jegybankárok, hogy mit gondol a piac

Portfolio
A tegnap este megjelent jegybanki jegyzőkönyv nyugtatólag hatott az amerikai pénz- és tőkepiacokra, ugyanis fényt derített rá, hogy a Fed döntéshozói különösen aggódnak a piac reakciói miatt. Sőt, arra is fény derült, hogy a többség túlzónak tartja a legfrissebb kamatpályára vonatkozó előrejelzéseikbe belelátott irányváltást.

A Federal Reserve döntéshozói attól tartottak márciusban, hogy a befektetők túlreagálják majd a legfrissebb előrejelzéseket a Nyítlpiaci Bizottság részéről. Azok ugyanis a korábbiakhoz képest hamarabb szigorodó kamatpolitikát jeleztek előre. Az úgynevezett "dots chart" 2016 végére már 2,25 százalékos irányadó rátát mutatott, ami fél százalékkal magasabb a decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés