Előfizetői tartalom

Elismerték a portugálok kemény erőfeszítéseit

Portfolio
A Fitch Ratings pénteken pozitívra változtatta Portugália kilátásait az erős fellendülés és a javuló költségvetési helyzetre hivatkozva. Az ország 10 éves államkötvényei esetében óriási hozamcsökkenés ment végbe idén, ami akár folytatódhat is. Főleg, ha a fiskális konszolidációt folytatni tudják, azt ugyanis már akár felminősítéssel is díjazná a hitelminősítő.

A Fitch nemzetközi hitelminősítő mai közleményében megerősítette az ország BB+ adósbesorolását, amellett hogy a gazdasági teljesítményükre jóval kedvezőbb előrejelzéseket fogalmazott meg, mint tavaly októberben (amikor utoljára jelentést adtak ki az országról). Idén már 1,3 százalékos gazdasági növekedést várnak, míg korábban még pusztán 0,2 százalékot jósoltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés