Előfizetői tartalom

Az EKB elnökének teljesen elege lett az erős euróból

Portfolio
Az euró manapság látott erős szintje keresztbetett az Európai Központi Banknak, azzal hogy fél százalékkal tovább csökkentette az egyébként is erőteljes dezinflációs nyomás alatt levő eurózónás fogyasztói árindexet. Ezt megelégelve Mario Draghi EKB-elnök a hétvégén kijelentette, hogy az árfolyam további erősödése monetáris lazítást fog eredményezni. Az euró jelentősen gyengült az elnök szavaira.

Az Európai Központi Bank monetáris lazítással fog reagálni az euró árfolyamának további erősödésére - jelentette ki Mario Draghi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi közgyűlésén. Az EKB elnökén régóta erőteljes nyomás van, hogy mindent megtegyen egy lehetséges deflációs spirál kialakulása ellen. Az áprilisi jegybanki döntésen bár további kamatcsökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés