Előfizetői tartalom

Tényleg a sonka és a tojás drágult durván?

Portfolio
A húsvéti nagybevásárlás után sokan riadtan nézhetik a pénztárcájukat, és egyből arra gondolhatnak, hogy biztos a sonka és a tojás jelentős drágulása volt a "bűnös", noha a Portfolio.hu elemzése szerint más tipikus húsvéti élelmiszerekre érdemes inkább gyanakodni. Ilyen például a trappista sajt, vagy a röviditalok közül a vodka, amely a KSH részletes adatbázisa szerint igen intenzíven drágult az elmúlt években. Közben talán sokaknak meglepő - legalábbis s KSH fogyasztói kosara ezt mutatja -, hogy az ásványvíz ára évek óta stagnál, és ugyanez mondható el a minőségi világos sör egyébként nem nyilvános márkájának literjéről is.

A húsvéti vendégvárásra felkészülő nagybevásárlás során sokaknak "megszaladhat" a pénztárcája és ilyenkor gyakran a tipikusnak mondott élelmiszerekre vetül a gyanú. Amint a KSH termékek szintjére lebontott fogyasztói kosarának ár idősorából látjuk: a leggyakrabban vásárolt húsfajták kilónkénti ára azonban lényegében évek óta stagnál (igaz ettől még sok családnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés