Előfizetői tartalom

Nyugodt hetünk lesz, hacsak a törökök nem vágnak

Portfolio
Csendes hétnek nézünk elébe mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren a makronaptárunk szerint, aminek egyedül a török jegybank csütörtöki kamatdöntése tehet keresztbe egy esetleges kamatvágással. Szerdán a Markit eurózónás konjunktúra-indexeire lesz érdemes figyelnünk, majd csütörtökön a német Ifo üzleti hangulatindexre. A pénteket végül a michigani fogyasztói hangulatindex határozhatja meg, itthon pedig a munkaerő-piaci adatok.

Ezen a héten nem látunk olyan makrogazdasági eseményt, ami jelentős kockázatokkal szolgálna a pénz- és tőkepiacok számára. Egyedül a török jegybank csütörtöki kamatdöntése lehet a feltörekvő devizák - és így a forint - számára veszélyes, amennyiben nem a konszenzus szerinti tartás következik be. Holnap hajnalban a HSBC közli Kínára vonatkozó feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés