Előfizetői tartalom

4 millió 78 ezer magyar dolgozott az első negyedévben

Portfolio
2014 első negyedévében 4 millió 78 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 261 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma egy év alatt 139 ezer fővel, 370 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalékponttal, 8,3%-ra mérséklődött. E statisztika szerint 112 ezer fővel volt több közfoglalkoztatott, mint egy éve ilyenkor, a külföldön dolgozók száma gyakorlatilag nem nőtt - legalábbis azok körében, akik beszámítanának a foglalkoztatottságba, mert rendelkeznek magyarországi háztartással.

A vizsgált időszakban a foglalkoztatottak 4 millió 78 ezer fős létszáma 6,8%-kal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értéket. A foglalkoztatási ráta új csúcsra, 53,6 százalékra emelkedett. A foglalkoztatottak számának szintje is új csúcsot jelent, miközben a munkanélküliek száma továbbra sem csökkent vissza a válság előtti években jellemző szintre.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés