Előfizetői tartalom

Nem biztos, hogy célt ér az MNB a bejelentéssel (2.)

MTI
Portfolio
Bár helyesnek mondható az MNB célja, az ország külső sérülékenységének csökkentése, ám a csütörtökön bejelentett jegybanki intézkedések nem biztos, hogy célt érnek, és az sem egyértelmű, hogy jelentős átrendeződés következik be hatásukra a hazai állampapírpiacon - derül ki az MTI által két magyar piaci szakértővel készített körképből. A tegnapi bejelentéssel kapcsolatban írt Portfolio.hu elemzés (amely a bankok magatartásával kapcsolatos kérdőjeleket is tartalmazta), illetve az első londoni elemzői vélemények alábbi cikkeinkben olvashatók:
Kapcsolódó cikkünk2014.04.24Több legyet egy csapásra - Miről szól az MNB új terve?2014.04.24Ezzel tényleg mindent megold a jegybank? (2.)Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője egyértelmű célnak nevezte, hogy a jegybank csökkenteni akarja a kéthetes MNB-kötvényállományt. Egyáltalán nem biztos, hogy a külföldiek kezében lévő 600-800 milliárd forintnyi állomány teljes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái