Előfizetői tartalom

Hiába a sok modellezés, fogalmunk sincs, miként alakul az infláció

Portfolio
A jegybanki modellek mind az USA-ban, mind Japánban rosszul jelezték előre az infláció pályáját a legutóbbi recessziós időszakban, illetve az azt követő fellendülési szakaszban is. Ebből kifolyólag Janet Yellen Fed-elnök szerint, most különös figyelemmel kell követniük az infláció alakulását, ugyanis elképzelhető, hogy az előre jelzettnél sokkal lassabban tér csak vissza célértékükhöz. Ha pedig így lesz, akkor a vártnál hosszabban maradhatnak alacsonyan a rövid hozamok.

Elképzelhető, hogy a jelenleg használt központi banki modellek rosszul jelzik előre az infláció alakulását - tett erre utaló kijelentéseket Janet Yellen, a Federal Reserve elnöke korábbi beszédében az Economic Club of New York rendezvényén. Az elnök beszédében arra utalt, hogy az infláció és a munkanélküliség közötti összefüggés az elmúlt időszakban látott rendkívüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés