Előfizetői tartalom

Kissé ellentmondásos az USA szolgáltatói szektorának teljesítménye

Portfolio
Áprilisban ellentmondásos irányokat mutat a Markit és az ISM szolgáltatói szektorra vonatkozó adatközlése az Egyesült Államokban. A Markit áprilisi felülvizsgált adataiból az látszik, hogy enyhén lassult a szolgáltatói szektor gazdasági aktivitása, míg a fajsúlyosabbnak tartott ISM által közölt beszerzésimenedzser-index 2,1 ponttal 55,2-ig emelkedett.

A piaci hatások szempontjából eddig nem volt különösen fajsúlyos a Markit USA-ra vonatkozó szolgáltatói beszerzésimenedzser-indexe (BMI), de ez változni látszott az elmúlt hónapokban, ezért mi is figyelemmel követjük. Ezen mutató szerint a szolgáltatói szektor üzleti aktivitása lassult márciushoz képest (noha továbbra is bővülést mutat). A BMI értéke a múlt havi 55,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés