Előfizetői tartalom

Újabb EKB-döntés közeleg, de vihar nem várható

Portfolio
Az újra emelkedésbe kezdett euróövezeti inflációs számok miatt jelentősen lecsökkent az esély rá, hogy az Európai Központi Bank további lazító intézkedéseket vessen be. Így pedig azt mondhatjuk, a hét legsúlyosabb eseményének kihúzták a méregfogát, a piac ugyanis erős konszenzussal szinten tartást vár. Figyeljünk ugyanakkor az Európai Bizottság legfrissebb előrejelzéseire, amik hazánkat is érintik!

Ezen a héten a szokásosnál kevesebb makrogazdasági statisztikával találkozunk, de egyéb piacmozgató eseményekből viszont lesz bőven. A nemzetközi színtéren a legnagyobb figyelem a csütörtöki euróövezeti jegybanki döntésre összpontosul. Az idei évben szinten minden EKB-döntést heves spekuláció kísért annak az okán, hogy a dezinflációs nyomás nem látszott múlni a régióból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés