Előfizetői tartalom

Yellen: Veszélyt jelent a ma látott geopolitikai feszültség

Portfolio
Idén gyorsabban nőhet az Egyesült Államok gazdasága, mint tavaly, de a munkaerő-piaci eredmények még mindig nem kielégítőek - mondta el Janet Yellen Fed-elnök a mai kongresszusi meghallgatásán, Washingtonban. A jegybankelnök a kockázatok közé sorolta az európai geopolitikai feszültségeket és a feltörekvő piacok helyzetét is, azok ugyanis jelentős pénz- és tőkepiaci stresszt okozhatnak.

Janet Yellen mai kongresszus előtti meghallgatásán általános leírást adott az Egyesült Államok gazdasági kilátásairól illetve az azt veszélyeztető tényezőkről. Elismételte korábbi álláspontját, miszerint az amerikai munkaerőpiacon látott fellendülés messze van a kielégítőtől, bár nem elhanyagolható - jegyezte meg. Ezen állítását azzal támasztja alá, hogy bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés