Előfizetői tartalom

Mi lenne, ha egy évre elzárnák az oroszok a gázcsapokat?

Portfolio
Az orosz gazdaság az idén valószínűleg recesszióba süllyed az ukrajnai válság következményei miatt, de ennek várhatóan nem lesznek komoly átgyűrűző hatásai az Európai Unió gazdaságaira - áll a Moody's Investors Service pénteken bemutatott elemzésében. A hitelminősítő két, eltérő súlyosságú forgatókönyvet is felvázolt, amelyek közül a súlyosabb azt modellezte, hogy mi történne akkor, ha az oroszok egy évre elzárnák az Európába irányuló gázvezetékek csapjait.

Korlátozott negatív hatás érné az Európai Uniót A világ legnagyobb hitelminősítő és gazdaságelemző csoportjának alapeseti forgatókönyve szerint az orosz hazai össztermék (GDP) az idén 1 százalékkal csökken, és jövőre is csak 2 százalékkal nő, de ennek sem az EU-gazdaságokra, sem az egyes uniós tagállamok szuverén adósprofiljára nem lesz hatása. A Moody's két negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés