Előfizetői tartalom

Kétéves csúcson az állam pénzügyi tartalékai

Portfolio
Áprilisban a forintalapú kormányzati betétek állománya kissé csökkent, míg a devizaalapú nőtt, a kettő eredőjeként pedig a hónap során 137 milliárddal 1924,4 milliárd forintra ugrott a magyar kormány MNB-nél tartott betétállománya. A ma közzétett előzetes adat azt jelenti, hogy az állam likvid pénzügyi tartalékai csaknem kétéves csúcsra értek.

Az év végi államadósság (és így adósságráta) leszorítása érdekében tavaly év végén a lejáró állampapíroknál jóval kevesebb új papírt bocsátott ki az adósságkezelő, így az állam pénzügyi tartalékai (jegybanknál tárolt betétállománya) ötéves mélypontra, 752 milliárd forintra estek év végére. Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese éppene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés