Előfizetői tartalom

Tényleg jobban teljesít? - Így hasít a magyar gazdaság

Portfolio
2,7 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság az első negyedévben - derül ki a Portfolio.hu által megkérdezett szakértői vélemények konszenzusából. Az előrejelzések azonban igen szórtak, 2,1 illetve 3,8 százalékos prognózist is kaptunk. Az elemzői vélemények nagyjából megegyeznek abban, hogy erős lehetett az ipar és az építőipar, hiszen a beruházásokat továbbra is húzzák az EU-támogatások, a mezőgazdaság hozzájárulása azonban visszaeshetett, miközben a lakossági fogyasztás már kissé élénkülhetett is, így egészségesebb irányba mozdulhat a növekedés szerkezete.

A tavalyi erősödő második félév után az idei első negyedévben is erős lehetett a gazdasági növekedés. Negyedéves alapon 1% lehetett a növekedés, ebben mind a hazai mind a külső környezet rendkívül támogató volt. Az eurózóna erősödő konjunktúrája jelentős gyorsuláshoz vezetett az ipari termelés esetében, a választáshoz köthető költekezés a beruházásokat élénkítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés