Előfizetői tartalom

Várt alatti ipari lendület Kínában

Portfolio
Bár továbbra is igen lendületesen, de a várttól kissé elmaradó ütemben bővült áprilisban Kínában az ipari termelés és ugyanez mondható el a kiskereskedelmi forgalomról is - közölte ma hajnalban a kínai statisztikai hivatal. Az közelmúltban bejelentett nagy infrastrukturális beruházásokkal is összefügghet, hogy a nemzetgazdasági beruházások továbbra is igen dinamikusan, igaz a korábbiaktól kissé visszafogottabb ütemben bővült.

A friss adatok szerint áprilisban éves alapon 8,7%-kal nőtt a kínai ipari termelés a Reuters konszenzus szerint várt 8,9% helyett, illetve a márciusi 8,8% után. Ez egyúttal az elmúlt egy év legalacsonyabb éves növekedési dinamikáját is jelenti. Érdemes megjegyezni, hogy az ipari export közben 6,2%-ra gyorsult a márciusi 5,1% után, ez a külpiaci élénkülés egyik jele is lehet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés