Előfizetői tartalom

Kiderült, kik lépnének ki az EU-ból

Portfolio
Az európaiak kicsit nagyobb része véli úgy, hogy a legrosszabb még hátravan, mint amennyien úgy vélik, a válság nehezén már túl vagyunk - derül ki az Eurobarometer nemrég közzétett adataiból. A felmérésből kiderült még, hogy a legoptimistábbak közé tartoznak a románok és lengyelek, ami az EU jövőjét illeti, legkevésbé optimisták a görögök, olaszok, franciák, britek és magyarok. Mindez tükröződik azon is, mely országokban vannak legtöbben azok, akik kilépnének az EU-ból.

Másfél héttel az Európai Parlamenti választások előtt különösen érdekes, hogy miként látják az európaiak a közösség jövőjét. Miközben a válság hatásai még mindig velünk vannak, tavaly mélyponton volt a közösség jövőjével kapcsolatos megítélés, az előzetes közvéleménykutatások pedig azt mutatják, egyre nagyobb támogatottságot kapnak az euroszkeptikus pártok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés